Знае ли Община Русе за съществуването на барелефа на Христо Ботев?

5

Политическа партия ,,Възраждане‘‘- Русе пита:

Денят на народните будители е един от най-светлите български празници. На този ден се почитат всички личности, спомогнали за развитието на българската просвета и култура. В нашия град имаме един булевард, който носи името на един от значимите герои в нашата история. Това е Христо Ботев.

Колко от вас знаят, че има барелеф в негова чест? Знаете ли как изглежда ? В какво "чудесно“ състояние е, какви грижи се полагат за паметника? Общината знае ли за съществуването му?

Политическа партия "Възраждане‘‘ - Русе пита:

Защо Община Русе е допуснала паметникът да изглежда така?

Може би, защото няма някой европроект за усвояване? Трябва ли да има, за да се направи нещо  родолюбиво, показващо загриженост към паметта на този велик българин. Напълно нормално за "града на свободния дух“ да не обръща внимание на такива "дребни“ неща.

В началото на годината, Общината е възложила почистването на барелефа на Христо Ботев, който е дело на русенския скулптор Никола Терзиев – Желязото. Къде са тези пари? Къде е почистването? Кой е трябвало да го почисти? От снимките резултатът е ясен. Защо Общината допуска поругаването на паметта на този велик деец на българщината? Какво трябва да стане, за да се обърне внимание и вземат мерки ?

Така ли изпълнява поетите си ангажименти властта,след като няма еврофинансиране? В този вид ли ще остане барелефът на този велик революционер, учител, будител, герой, поет, публицист…

Това ли е днешната национална памет? Така ли трябва да се отнасяме с национален герой, дал ЖИВОТА си за МАЙКА БЪЛГАРИЯ.

Община Русе трябва да създаде списък с всички паметници, барелефи, паметни плочи, бюстове и да ги ПОДДЪРЖА. Те се създават, за да ни напомнят за величието на тези необикновени хора, хора с идеали!!!

ПП "Възраждане‘‘- Русе смята, че за поддържането на тези културни ценности не трябват огромни финанси, а по скоро морал и патриотичен дълг, който за съжаление явно липсва в нашите управляващи. Това е показател за морала и ценностите на властта като цяло.

Време ни е за Възраждане!!! 

Политическа партия ,,Възраждане‘‘- Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари