Обсъждането на общинския бюджет през погледа на един русенец

0
Вчера се проведе публично обсъждане бюджета на Община Русе за 2018 година
Вчера се проведе публично обсъждане бюджета на Община Русе за 2018 година

Вчера от 17:30 в Пленарна зала се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Русе за 2018 година.

Илиян Атанасов е присъствал на обсъждането в качеството си на русенец с активна гражданска позиция. Представил се е като жител на Западен Русе, живущ в квартал "Средна кула".

Ето какво сподели г-н Атанасов след приключване на мероприятието:

"Снощи мина общественото обсъждане на общинският бюджет за 2018 г. За Западен Русе видях две инвестиции - укрепване на мост между Средна кула и Долапи, както и за ограда на гробищен парк (ако второто може да се нарече инвестиция).

За канализацията се говори само, защото попитах. Имало обещание и поет ангажимент лично от зам. министърката. Подготвяли се вече за пускане обществените поръчки. /Вероятен старт към есента/ Не е част от общинският бюджет според правилата на еврофинансирането в този период.

За преустройството на училището също не са заложени пари, но забравете за него - ще се търси проектно финансиране. "Няма в страната закрито училище, което после да е било открито отново!" - рече кмета.

Този път се молете да настанят там социална услуга, че поне ще даде работни места, но ако преустроят сградата на жилищен блок..... Ще си имаме на центъра на квартала русенски вариант на ямболския "блок N 5".  ЧЕСТИТО!!!

Отново поставих въпроса за спортна площадка, за да не ходят по тъмно децата ни до долапското училище да спортуват - кмета ОТНОВО обеща!!!

ТОВА Е! - МАНДАЛОТО ХЛОПНА!!!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари