Обмислят да отворят граничния пункт край Силистра

0
Пунктът бе открит преди 12 години, но след 5 години бе затворен
Пунктът бе открит преди 12 години, но след 5 години бе затворен Снимка: МВР

Обсъждат се възможностите за възобновяване на работата на ГКПП край Силистра, където са изградени съоръжения за фериботен комплекс.

Това съобщиха от Областната администрация в Силистра след проведена днес среща в Окръжния съвет в румънския град Кълъраш с участието на представители на местната власт от двете страни. Срещата е организирана по покана на Василе Илеуца - председател на законодателния орган - домакин на форума. От българска страна са участвали заместник-областният управител Илиян Великов, д-р Мирослав Тодоров - заместник-кмет на община Силистра и представители на община Кайнарджа.

Обсъдени са възможностите за възобновяване на дейността на ГКПП. Двете страни са се договорили до 1 август да изпратят в писмен вид аргументирано предложение до институциите в България и в Румъния. Пунктът е изграден с европейски средства край река Дунав и е открит преди 12 години, но по различни причини е затворен 5 години по-късно. При евентуално възстановяване на дейността на пункта ще бъде прекъснат трафикът на тежки автомобили през Силистра и ще бъде улеснена работата на отдадения на концесия румънския ферибот, който е към Окръжен съвет Кълъраш. Бавното преминаване през ГКПП Силистра от една страна прави "опашка" в крайдунавския град и създава условия за недоволство от превозвача.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари