Ново разписание на БДЖ разгневи пътниците

0
Пътниците се оплакват от новия час на тръгване на влака, който ще ги остави без транспорт от работа до дома
Пътниците се оплакват от новия час на тръгване на влака, който ще ги остави без транспорт от работа до дома

Промяна в разписанието на влак на Българските държавни железници предизвика недоволството на жители на град Плачковци, област Габрово.

 

Те направиха подписка с искане на промяна на разписанието и обявиха, че новият час на тръгване на влака ще ги остави без транспорт от работа до дома, съобщава гражданска инициатива за обществен релсов транспорт в писмо до OFFNews.

Новото разписание влиза в сила на 11 декември. Влак №40104 (Стара ЗагораГорна Оряховица) ще тръгва от Трявна в 15.22 ч., а не в 17.03 ч.

"Този ранен час няма да устройва никой от нас – работещите", пишат авторите на писмото до управителя на БДЖ "Пътнически превози" Димитър Костадинов, областния управител на Габрово Николай Сираков, кметовете на Дряново инж. Мирослав Семов и на Трявна Дончо Захариев. То бе подписано от повече от 100 души.

"Ние сме група пътуващи граждани, които от години използват услугите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за придвижване от местоживеене до месторабота и обратно на територията на населените места от област Габрово и област Велико Търново. Голяма част от нас са служители на БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура.

Това го прави изключително удобен за всички нас за връщане от работните ни места, както и за отиващите на работа за нощна смяна", обясняват хората.

"Идва зима и ние сме меко казано разтревожени как ще се прибираме от работа до домовете си. Ситуацията ни е безизходна, защото друг обществен транспорт между Трявна и Дряново няма. Въпросът засяга и пътуващите за Горна Оряховица от Велико Търново, Дряново, Царева Ливада, Трявна и Плачковци. 

Призоваваме Ви, да съдействате да не се променя разписанието на движението на влак № 40104 по направлението Плачковци - Горна Оряховица с разписанието, което ще влезе в сила от 11.12.2016 г. или да се замени с друг влак със същото разписание на движение. Само така ще се потуши създалото се обществено безпокойство в региона и ще се предоставя адекватна транспортна услуга от страна на БДЖ, съобразена с удобството на населението.

Новото разписание запазва същия обем на превозите на БДЖ за 2016/2017 г. - 20 045 хил. км. Освен промяната на разписанието на този влак има и някои други промени.

Предвидено е спирането на международния бърз влак София – Будапеща през Видин, пуснат като пилотен по европейския проект RAIL4SEE. Румънските държавни железници CFR пускат влакове – Видин – Крайова и Русе – Букурещ.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари