„Нострадамус“ разтърси публиката в Русе

3
Световната премиера на рок операта „Нострадамус“ разтърси и буквално, и преносно Русенска опера
Световната премиера на рок операта „Нострадамус“ разтърси и буквално, и преносно Русенска опера Видео: БГНЕС

Световната премиера на рок операта „Нострадамус“ разтърси и буквално, и преносно Русенска опера.

Спектакълът, родил се от една мечта на големия китарист Николо Коцев, се превърна в събитие, за което ще се говори дълго, предаде БГНЕС.

Както се очакваше, огромният интерес към „Нострадамус“ препълни залата на операта. Тя се оказа тясна да побере публиката, сред която имаше много чуждестранни гости. Атмосферата в залата беше изключителна, а когато зазвуча и музиката на Николо Коцев, градус на емоцията се покачи неимоверно. Заедно със солистите - рокизпълнители от България, Турция и Швеция, на сцената бяха балетът и хорът на Русенска опера. След всяко парче те бяха аплодирани бурно от публиката.

Мащабната постановка, която пренесе зрителите в епохата на Средновековието и живота на пророка Нострадамус, бе съчетана с впечатляваща мултимедия. Тази вечер е втората премиера на „Нострадамус“, билети вече няма.

Диригентът Найден Тодоров имаше нелеката задача да дирижира едновременно класическия оркестър в оркестрината и рок група „Кикимора“ заедно с гост-музиканти на сцената. Самата музика на „Нострадамус“, написана от Николо Коцев като симбиоза между рок и класика, бе тази, която освободи всички да дадат най-доброто и да превърнат премиерата в събитие. 

Солистите-рокаджии, които никога преди не са участвали в сценично представление, направиха уникална премиера. Солистът на група „Кикимора“ Александър Атанасов като Нострадамус, Амалия Ненова от групата „Дърти Пърчис“ като кралица Катерина Медичи и съпругата на пророка Ан Гемел, Мехмет Кая от Турция като крал Анри II, певците от Швеция бяха аплодирани бурно от зрителите. За изключителната работа по световната премиера горещи аплаузи имаше и за режисьора Орлин Дяков, сценографа Иван Иванов - Йоаний, дизайнера на костюмите Николай Бузов. Тази вечер е втората премиера на „Нострадамус“, билети вече няма.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари