Нито една имунизация не е направена на 18 юли в Русенско

1
Броят на поставените ваксини в областта е около 50 000
Броят на поставените ваксини в областта е около 50 000 Снимка: iStock

Три нови случая на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция в неделя.

Две от положителните проби са от община Русе и една от Ветово. Няма излекувани и починали с положителен тест за коронавирус. От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 14269, а преболедувалите 13308. Активните случаи са 54. Намиращите се на болнично лечение в областта са 13 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 131, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи остават 907, като от тях 519 са мъже и 388 са жени на възраст между 26г. и 98г. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на Единния информационен портал, Русе e на трето място по заболеваемост в страната наравно с Бургас и Пловдив, като разликата между градовете е от по един, два случая. Петнайсет са областите, в които няма нито един заразен с коронавирус през последните 24 часа. Те са Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

Нито една имунизация не е направена на 18 юли. Броят на поставените ваксини в областта е 50901, като повторна доза са получили 24186 лица.

И през тази седмица остава отворен „зеленият коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Работното време на кабинета е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари