Николай Витанов: Омикронът получава шамар след шамар

1
Няма суперпожар. Няма препълнени болници. Няма тотален локдаун
Няма суперпожар. Няма препълнени болници. Няма тотален локдаун Снимка: bTV

Няма суперпожар. Няма препълнени болници. Няма тотален локдаун

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 05 март февруари 2022

Днес много накратко.

Юрдеците пак почнаха да реват като карпатски мечки заради анализите ми за войната в Украйна. Така е, като не слушат какво отдавна им приказвам - че си имам много по-интересни занимания от това да смятам разпространение на вирус. Сега си активирайте юрдешките неврони и запомнете добре - и от

пресмятания, свързани с военни действия имам по-интересни неща за смятане. И с нетърпение чакам да се отърва от сметките за ковида. А вие си крякайте. Крякането осмисля животеца и живуркането на юрдека.

Както винаги - първо - пандемията, после - войната.

Ситуацията с пандемията ви е скучна вече. Все едно и също - сценарият "Хари Селдън" бие шамари на Омикрона.

Няма суперпожар - базовото репродуктивно число днес е 0.96. Обхватът на заразата се свива. Свиването се очаква да продължи. Няма препълнени болници. Броят на заетите легла падна под бройките от момента, в който "Хари Селдън" бе активиран. Шамар за цар Омикрон. Няма тотален локдаун. Ограниченията, свързани със зеления сертификат падат по план, известен ви доста отдавна. Шамар за Омикрона. Учениците ходят на училище - няма повишаване на заболеваемостта - шамар за Омикрона. Като можеш да смяташ - и това е възможно.

Юрдеците крякат. Трендът на високата смъртност е пречупен. Смъртността ще продължава да пада - шамар за Омикрона. Украинските бежанци не вдигат бройката на заболелите. Писах ви - ако са до 100 000 на месец, "Хари Селдън" ще се справи и с това - шамар за Омикрона.

Както виждате - шамар след шамар. Вие ги биете тия шамари на Омикрона. Как - като държите "Хари Селдън" стабилен. Дръжте така и на 20-ти март зеленият сертификат пада, както ви е прогнозирано и обещано. Това е положението. Юрдеците крякат. Крякотете - в края на следващата седмица само един от петте региона няма да е в зелената зона.

Сега малко за войната.

Да напомня - анализите тук са от технически характер. Който иска да лее чувства - да ги лее на друго място.

Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов - това е от Бисмарк. Големи лъжи чета и гледам, добре, че съм имунизиран срещу пропаганда. Да видим какво е реалното положение. Писах ви за атаката на Мариупол. Гледайте какво става там в следващите дни. Това ще стане и в Киев и Харков, ако войната продължи. Краматорск - запомнете това име. Около този град са украинските дивизии, които ако не се изтеглят към Полтава, докато могат, ще бъдат обкръжени. Що народ ще измре там, не ми се мисли. Но такава е войната - жестока. Николаев ще бъде силно атакуван - целта е да се обкръжи групировката украински войски в Одеса. За щурм на самия град е още рано да се говори. Чакащия руски конвой под Киев - ама логистичен проблем било. Напротив - ефективно сковаване на големи украйнски сили при Киев - не могат да пратят подкрепления на юг, където настъплението на руската армия върви относително бързо. А са изтеглили нещо от Киев, а конвоят е тръгнал. Ама бил на 25 километра от центъра на Киев. Което е колкото от Бояна до летището в София. Тежката артилерия спокойно може да обстрелва Киев. Руснаците чакат да се изнесе цивилното население. Това е положението. Битката е неравна. Ако едната страна натисне червения бутон, от другата нищо няма да остане. Прави са американците. С противник, който има повече ядрени оръжия от тебе, не бива да се биеш директно. Трябва да се биеш индиректно.

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.

Николай Витанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    hahahaha
    Много талантлив простак този Витанов, че му знае и гагата много. Наеха го и за Украйна да "смята". Ако не беше жалко, щеше да е смешно - като Мирча Кришан за краставицата..ахахахаха
  • -1
    5
    2 до 3:
    Ясно, НЕ си такована от ваксинацията си! Но пък можеш да изпуснеш парата с някой *прост, русенски пролетарий* – повярвай ми: ще облекчи симптомите ти на недоклатена тьотка поне за няколко часа!
  • -6
    4
    2 до 3:
    Май отдавна не си еб@на?
  • -1
    3
    ДО 1и2
    Типични представители на простия русенски пролетариат,докарал Русе до днешното дередже !
  • 2
    2
    Оф,
    Тоя няма ли кой да го поошамари, деейба е шаманът му, деейба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари