Николай Събев: България ще е "на релси"

2
Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна
Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна Снимка: Кис 13

Изваждаме железниците от килера на българската икономика

Това каза на пресконференция в Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

„България ще е "на релси". Тя трябва да отговори на зелената сделка и да бъде все по-неутрална към природата. Това е основна политика на Министерството на транспорта и съобщенията“, заяви министърът за бъдещето развитие на железопътния транспорт, цитиран от БТА.

„За ужас на хората, които очакваха да развиват още бизнес за сметка на БДЖ, вече няма да стане така. Българските държавни железници се изправят на крака и започват да работят все по-добре“, смята Николай Събев.

Министърът е на посещение в крайдунавския град, където участва в дискусия за възобновяване на проекта за изграждане на градска железница, която да осигурява бърза връзка между централната градска част с района на бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), двете промишлени зони на града, индустриалния парк, както и връзка с град Мартен и други населени места. В разговорите се включи и ръководството на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“.

"Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна", смята министър Събев.

Той обяви, че всеки ден получава по над 10 сигнала за различни нарушения в поверения му ресор, като се стреми да разглежда всички, с изключение на анонимните.

„Почтеността задължава. Разчитаме, че все повече хора, най-вече депутати, ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави промяна“, посочи Николай Събев за политическата ситуация в страната.

По повод на европейския пакет „Мобилност“ за периодичното връщане на камионите до мястото им на регистрация, Събев увери, че усилията на страната ни да се отложи тази мярка и да се намали нейната тежест върху превозвачите няма да спрат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    daskal
    Наскоро пътувах и предварително се опитах да избера транспорт. Много ми се искаше да си спомня романтичното пътуване с влак. Познайте! Пълен ужас! Макар и по централно трасе - имаше само един влак и то в някакъв абсурден час. Като видях и времето, за което се взема разстоянието - окончателно се отказах. Чета и за някакви невероятни закъснения. Не знам как ще ни върнат на релсите. Гледам, че пътническите "композиции" са с ДВА вагона и са ПРАЗНИ.
  • -1
    11
    Обява за работа от ЕКОНТ
    Експерт клиентска удовлетвореност В Еконт вярваме, че клиентът може и трябва да е доволен. И то във всеки един момент, докато използва услугите ни. Затова наша основна цел е клиентската удовлетвореност дори и по време на рекламация към някоя услуга. Ние влизаме в ролята на детективи, разглеждаме пътя на пратката като маршрут с доказателства и накрая вземаме най-обективното и честно решение, за да обезщетим нашия клиент. Човекът, който би паснал идеално при нас: • е внимателен. Той вижда всички страни на ситуацията, проверява информацията, която има и винаги спазва установените правила и стандарти; • е комуникативен. Общува активно с колеги и партньори, за да им помогне да подобрят качеството си на работа; • е емпатичен. Може да се постави на мястото на клиента и да разбере какво означава пратката му за него; • е отворен към промяната. Вижда възможностите във всяко предложение и се чувства комфортно в динамиката на промяната; • е уважителен. Може еднакво добре да разреши казуса на клиента и в 9 сутринта и в 19 вечерта; • е аналитичен. Вижда причина и следствие във всяка ситуация. Каним те заедно да подобряваме качеството на живот на над 4 млн. българи като: • разглеждаме рекламации, отклонения и сигнали от клиенти • грижим се за поверените ни офиси като следим тяхното качество и им даваме съвети как да го подобрят • анализираме причините, които са довели до рекламацията • даваме предложения за подобрения на услугите ни с цел намаляване на рекламациите. Ако ти си обективен и честен човек, който обича хората и може да посрещне всяко предизвикателство с добро настроение. Ако се стремиш към съвършенство и се чувстваш най-добре в динамична среда и работа в екип, то Еконт е за теб. Всички документи ще бъдат разгледани при пълна конфиденциалност. Ще се свържем само с одобрените по документи кандидати. Избраният кандидат ще сключи трудов договор с Еконт Експрес ООД.
  • 4
    10
    Да ама не.
    Българина иска да си кара колата. Вие железници ще градите. Дотирайте покупката на електромобили стига празни приказки за светлото бъдеще и т.н.
  • 7
    9
    Н.Ц.В.
    Щом като ''ПЛАГИАТ-МАЙСТОРА'',Д Везиева е председател на борда на БДЖ ,бъдете сигурни,че и релсите няма да останат!
  • 2
    8
    ИСТИНАТА БОЛИ
    ИСТИНАТА ,ГОЛАТА БОЛИ....ДА......А.А.......МИНУСИ,МИНУСИ,МИНУСИ,МИНУСИ,...............
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари