Ние сега седим пред вас, червим се, вие блокирате улици!

0
Опитваме се да не увредим ничии интереси, заяви премиерът на срещата във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“
Опитваме се да не увредим ничии интереси, заяви премиерът на срещата във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“

"Предлагам във вторник в 11.00 часа да се съберем всички в София и да намерим решение."

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“, предаде Агенция "Фокус".

На срещата присъстват също и вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски, кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа“ и засегнатите браншови организации.

Ние сме дошли да се срещнем с вас и, за да няма интерпретации след това на разговорите, сме поканили журналистите да слушат. Мисля, че няма нищо лошо, защото парите, които се дават, дай Боже да са по-малко, са на всички данъкоплатци. Така че трябва да чуят всички пред какъв проблем през годините сме се изправяли и да мислим предварително, когато взимаме управленски решения до какво водят след няколко години“, коментира премиерът.

Ние сега седим пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес и ние трябва да вземе едно решение, което на днешната среща се опитваме да е такова, че да не увредим ничии интереси – и на тези данъкоплатци, заради, които трябва да дадем толкова пари и съответно вие като стопани на имотите си. Това е целта на срещата. Ние сме осъдени, тук не става въпрос сега да приемаме нещо, ние сме осъдени и след като сме осъдени, а процесът е започнал в далечната 2006, да търсим кой е подписал през времето е безсмислено. Сега сме изправени пред тази хипотеза. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия какво следва? Ние имаме правителство, имаме засегнати, имаме неправителствени организации, хубави, лоши, това са хората, които преговарят. Предлагам във вторник в 11.00 часа да се съберем всички в София и да намерим решение. Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира. Това имаме да решаваме. Отдавна тези процедури и процеси са приключили“, заяви още премиерът Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари