Напусна ни и професор Митьо Кънев

0
Академичната общност на Русенския университет се прости с трима свои членове, погубени от коварния КОВИД-19
Академичната общност на Русенския университет се прости с трима свои членове, погубени от коварния КОВИД-19

Академичната общност на Русенския университет се прости с трима свои членове, погубени от коварния КОВИД-19

На 30 ноември, почина и проф. Митьо Къневбивш ректор на Русенския университет /1983-1987 г./. „Остави пример за достойно извървян жизнен път, за трудолюбие, безрезервна отдаденост, искреност и доброта! Поклон пред светлата ти памет!“, написаха колегите му от университета.

Днес стана ясно, че е починала младата д-р Диана Янкова. „Катедра „Икономика“ загуби един всеотдаен, отговорен и дисциплиниран колега. Д-р Янкова израстваше като образец на университетски преподавател, съчетаващ иновативност и университетски знания с практически опит и умения.“, пишат колегите ѝ в съболезнователен адрес по повод кончината й. Д-р Диана Янкова е майка на първокласничка. Наскоро е родила второто си дете. Коварният коронавирус не ѝ позволил дори да прегърне новородения си син, пояснява "Бряг". 

Не е успял да се пребори с КОВИД-19 и преподавателят от катедра „Земеделска техника“ доц. Георги Митев. За него ректорът на РУ проф. Христо Белоев с прискърбие съобщи във Фейсбук:

Напусна ни доц. Георги Митев! Внезапно и неочаквано!

КОВИД ни отне още един колега - прекрасен учен и експерт в областта на земеделието. Работил дълги години в катедра "Земеделска техника" на Аграрно-индустриалния факултет. Почивай в мир, колега и приятелю!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари