„Уют за душата“ предлага фоайето на Русенския университет

2
Изложбата е посветена на Деня на християнското семейство
Изложбата е посветена на Деня на християнското семейство Снимка: Facebook / Русенски университет

Изложбата е посветена на Деня на християнското семейство

ИзложбаУют за душата“ беше открита днес в Централното фоайе на Ректората на Русенския университет. Тя е посветена на Деня на християнското семейство.

Експозицията показва художествени творби на бивши и настоящи възпитаници и преподаватели от семейството на русенската Алма матер. Инициативата за събитието е на доц. Мира Душкова, ръководител катедра „Български език, литература, история и изкуство“, и засл. доц. Живодар Душков.

Изложбата включва 88 авторски произведения. Те са разпределени в 4 категории: 42 от заглавията са поетични изповеди, 25 книги са в жанра проза, 11 на брой са сатиричните творби и 10 са мемоарните издания. Творбите са на български и на английски език. Написани са в периода между 1962 и 2023 г. В изложбата има и авторски картини на Диана Георгиева – служител в Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Реално
    Истинският уют е за душата на един тарикат дето изкара няколко мандата като бей паша в това учебно заведение и зашепи милиони.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари