Нападателят на Очите проговори! Скалъпи скандално алиби за екшъна в болницата

0
Отивах към гинекологията... Дори нямах патлак. Просто се напих. Човещинка е, твърди Валентин Христов
Отивах към гинекологията... Дори нямах патлак. Просто се напих. Човещинка е, твърди Валентин Христов

"Отивах към гинекологията да търся една позната. Имахме да си уреждаме финансови взаимоотношения. Дори нямах патлак. Просто се напих. Човещинка е." - това каза Валентин Христов - Шапката, който бе посочен за атентатора на Митьо Очите.

В четвъртък, малко след полунощ, Шапката влетял мъртво пиян в частната болница "Софиямед". Той бил гол до кръста и бос и не носел оръжие в него. 

"Как да тръгна да правя атентат без оръжие и полугол. Не си спомням къде и както пих преди това. Може да са ме отровили с нещо", възмущава се той.

Валентин Христов е оставен за постоянно в ареста, макар лекото обвинение на районна прокуратура - само за притежание на незаконно оръжие. Патлакът бил открит под седалките на колата "Тойота", с която почерпеният до козирката бандит пристигнал демонстративно пред болницата, пише България Днес.

"Добре, че съм стигнал жив и здрав, защото явно съм погълнал некачествен алкохол", разкрива още за случая Шапката. 

Прокуратурата решила да го остави затворен заради това, че е осъждан за престъпления от общ характер през 2007 и 2008 година. 

"Не познавам Митьо Очите, дори не знаех, че е на четвъртия етаж. Не съм се опитвал да се качвам нагоре в болницата", оправдава се бохемът. 

Заедно с него по време на панаира е била и друга негова приятелка, която също е разпитана в полицията. След като бил прибран в Първо районно, Шапката не бил тестван нито на дрегер, нито му е взета кръвна проба за наличие на наркотици в кръвта, а ченгетата коментират, че е бил неадекватен през цялото време на разпитите и очевидно пиян. 

Впоследствие на инцидента, който вдигна болницата на главата си, завишена охрана ще брани Очите. Дъщеря му Станислава побесняла след случая и поискала преместването на баща й на друг етаж, но не било възможно. Затова и поискала ченгетата да пратят още хора, за да е сигурна за живота на баща си. Най-вероятно те ще бъдат цивилни, за да не бият на очи.

Димитър Желязков е в стабилно състояние и напълно контактен, макар още да не е разпитан за престрелката в Слънчака, която го прати в болница. 

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари