Налагат ценови таван на руските петролни продукти в ЕС

3
Целта е да се намалят приходите на Русия
Целта е да се намалят приходите на Русия

Целта е да се намалят приходите на Русия

Посланиците на държавите от ЕС постигнаха съгласие за налагане на ценови таван за руски петролни продукти.

Определената цена е 100 долара за барел за по-скъпи продукти, като дизелово гориво и 45 долара за по-евтини продукти, като мазут, предава БНТ.

Целта е да се намалят приходите на Русия като същевременно се запазят доставките на дизелово гориво за страните, които не участват в санкциите и така да се избегне глобален недостиг.

Същевременно министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън заяви снощи, че страните от Г-7 и Австралия също ще наложат ценови таван на руските рафинирани петролни продукти като дизеловото гориво и керосина.

По думите ѝ, споразумението надгражда ценовия лимит за износа на руски суров петрол, определен през декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    До 10
    Ти гледай как братушките ше спрат нефта за Нефтохим-Бургас , а танкери през проливите Турция няма да пусне и ше зареждаме в Гърция и Румъния...
  • -2
    10
    Bonkerz
    Построяването на нови газопроводи и нефтопроводи на Изток от Рассия би отнело 10-15 години, ако изобщо се случи щото технологиите са Западни. Ватенките едва са построили един малък газопровод за рекордно бавен срок май с чужди кораби. Вярвайте си на глупостите, в началото на другата година ще видите рекордно ниски приходи за руската хазна. Вече имат спад 40-50% за Януари ( тия санкции едва сега започнаха, след Европа се запаси). Медведев нали ни плаши с цени на газа от по над 2000 евро за кубичен метър и 150 долара за барел, хахаха. Цената сега е 612 евро за 1000 m3, а нефта го продават за 45 долара за барел... нека си плащат гаргите, вие им вярвайте.
  • 5
    9
    до 8
    Кога за последно си бил в Русия, бе Хасане, че ги дрънкаш врели-некипели?:))) Ама Херо ханъм ви е загладила мозъците по-добре, отколкото на времето комунистите го правеха. Ми той робът си е роб, свикнал е да вярва в това, което му казват. :)
  • -5
    8
    До 2
    А бе амсалак ,кой в Русия има пари ,та да си купи европейска кола ! Не виждаш ли ,че търкалят масово ВАЗ !
  • -6
    7
    да
    Цените в момента са даже под тавана, понеже Европа се презапаси поради плашенето от страна на жалките и смотани руснаци. Сега руснаците си смучат дедовия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари