Наградиха пожарникарите-герои с по 200 лева

0

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев награди с по 200 лв. пожарникарите в Участък „ Пожарна безопасност  и защита на населението“ - Септември, Районната служба в Белово мл. инспектор Запрян Пиперов - ст. пожарникар и мл. инспектор Венцислав Спасов - водач на специален автомобил I степен, които спасиха 10 деца в река Чепинска на 24 юли тази година.

Хлапетата-на възраст от 7 до 10 години, бяха излезли на излет в местността“ Равно боре“ заедно с ръководителката си, изгубили се и оказали се в безизходица над село Варвара.

Благодарение на действията на пожарникарите всички бедстващи бяха успешно изведени през коритото на река Чепинска и транспортирани до почивната база в селото.

 „Свидетели сме колко е динамична оперативната обстановка в страната. Очакванията на обществеността от работата на МВР са високи, така и трябва да бъде – МВР е структурата, която реагира навсякъде и в първите редици при защитата на реда. Знаем, че тези високи очаквания не винаги са удовлетворявани, но за нас е важно, че реагираме бързо и навреме и където позволява ситуацията решаваме проблемите незабавно. При определени случаи има забавяне, породено от сложността им, но е важно да знаем, че извършилите на престъпления получават заслуженото, което е нашата цел. Тъй като недоволството от служителите на реда бързо се разпространява, днес имаме повод да се уверим, че колегите всекидневно вършат полезни за обществото дейности, така че всички ние да имаме сигурност. Тази тяхна работа не може да влезе в статистиката и да я отчетем, но е ясно, че сигурността на хората е гарантирана. Затова днес извеждаме на вниманието на обществото професионализма на колегите, които се грижат за спокойствието ни”, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, който откри церемонията във вътрешното министерство за награждаване на отличени полицаи и пожарникари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари