Надал спря полета на Гришо в Акапулко

0
Григор остана на крачка от финалния мач в Мексико
Григор остана на крачка от финалния мач в Мексико Снимка: Getty Images

Григор Димитров приключи участието си на турнира в Акапулко, Мексико, след като загуби на полуфинал от втория в световната ранглиста по тенис - Рафаел Надал с 3:6, 2:6.

Матадора успя за първи път в богатата си кариера да победи българина в два сета на твърди кортове. Успехът му беше 13-и в мачовете помежду им, като роденият в Хасково тенисист продължава да има само един - от 2016 г., информира bTV.

Срещата в Акапулко, където Димитров стана шампион през 2014 г., продължи час и 43 минути, като и двамата тенисисти показаха страхотни отигравания, въпреки високите температури.

Мачът започна изключително интензивно под парещото мексиканско слънце. Първият пробив в него беше на сметката на Димитров за 2:1, но неговият съперник успя веднага да изравни и да осъществи нов в шестия гейм. Той пък му беше достатъчен, за да поведе в сетовете.

Още при първата си възможност във втората част българинът осъществи пробив, но точно като в първия сет Надал веднага реагира и спечели при сервис на Григор. Световният номер 2 записа нов пробив за 3:2. Този обрат като че ли разколеба Димитров и той не успя да се противопостави на Матадора, който за четвърти път ще играе на финал в Акапулко.

Димитров все пак ще спечели точки и най-вероятно ще се завърне в топ 20 на световната ранглиста от понеделник (2 март), тъй като пропусна надпреварата през 2019 г. заради контузия.

Следващият турнир в програмата на българина е в Индиън Уелс. Надпреварата започва на 9 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари