Над 200 души се обадили на кмета на Калофер, готови да платят глобата му

1
Санкцията за Румен Стоянов за неспазване на противоепидемичните мерки ще е 1000 лева
Санкцията за Румен Стоянов за неспазване на противоепидемичните мерки ще е 1000 лева Видео: NOVA

Санкцията за Румен Стоянов за неспазване на противоепидемичните мерки ще е 1000 лева

Ще си платя глобата, щом съм виновен. Но след като се разчу, че ще бъдат санкциониран заради мъжкото хоро в Тунджа, хората настръхнаха. Над 200 души ми се обадиха снощи и казаха, че са готови да платят наказанието ми. Това съобщи пред NOVA кметът на Калофер Румен Стоянов.

Вчера областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че той ще бъде санкциониран с 1000 лева заради неспазване на противоепидемичните мерки. Ако администрацията е организирала събитието, на нея ще бъде съставен акт от 2000 лева.

"Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни. Аз съм виновен за всичко. Няма да прехвърлям вина върху други. Но на Богоявление имаше струпвания и на други места в страната, но там няма глоби", обясни Стоянов.

Дани Каназирева обясни, че органите на реда не са спрели мъжкото хоро в Калофер, защото това е щяло да доведе до напрежение.

"Видяхме, че имаше участници, употребили алкохол. Отговорността е на местната власт и тя трябва да следи за организацията. В крайна сметка глобата е символична", допълни областната управителка.

По думите й, няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

"Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията - всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив", заяви тя.

Каназирева допълни, че не са констатирани подобни нарушения от вчерашния ден в другите 18 населени места в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари