Над 12 милиона заразени с COVID-19 по света

0
Най-много са случаите в САЩ
Най-много са случаите в САЩ

Броят на откритите случаи на коронавирусна инфекция в света надвиши 12 милиона.

Това показват данните на американския университет „Джонс Хопкинс“, който прави изчисления въз основа на информация от международни организации, федерални и местни власти, пише в.Сега.

Според института, 12 007 337 души са заразените с коронавирус, от които 548 799 са починали. Най-много случаи на открита инфекция (3 051 427) има в САЩ, следвани от Бразилия (1 713 160). Възстановили се от инфекцията са 6 533 436 души.

Правителството Република Северна Македония прие поправка на мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса, с която гражданите на Република Сърбия, Република Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина при влизане в страната ще трябва да представят медицинско свидетелство с отрицателен резултат от тест за SARS-CoV-2, направен 72 часа преди влизане на територията на страната. Те ще трябва да представят и попълнено заявление с лични данни за мястото на пребиваване и срока на престоя, уточняват от правителствената пресслужба, цитирана от БГНЕС.

"Нашето решение и препоръка се дължат единствено на данните, които събрахме през последните дни, показали ни истинската епидемиологична картина във всички тези страни, която считаме за много по-лоша от нашата в момента", каза днес министърът на здравеопазването Венко Филипче. Ако преминават само транзит, те могат да прекосят границата без PCR тест.

В Турция няма да бъде налагана забрана за излизане от домовете по време на религиозния празник Курбан байрам, заяви здравният министър Фахретин Коджа след заседание на научния съвет по коронавируса в страната, цитиран от БНР. Той обаче акдопълни, че по места в някои обнласти такава забрана може да бъде въведена, ако е необходимо.

Религиозният Празник жертвоприношението, или Курбан байрам, тази година ще бъде отбелязан между 31 юли и 3 август.

Турският здравен министър информира, че в последните три дни най-много случаи на заразяване с Covid-19 има в Истанбул, Анкара и южните и югоизточни провинции Газиантеп, Коня, Мардин, Диарбекир и Шанлъурфа. По думите му обаче пикът в Истанбул е достигнат.

Общо 5 282 души са починалите в Турция до момента. Над 208 000 души бяха заразени, излекуваните са почти 188 000, активните случаи са малко над 16 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари