НА ЖИВО: Ще удължат ли мерките до 31 януари

0
Каква е актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас
Каква е актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас

Започна брифинг на министрите за удължаване на противоепидемичните мерки до 31 януари 2021 година.

В 10 часа в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на икономиката Лъчезар Борисов и членове на Националния оперативен щаб дават брифинг във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

За последната седмица излекуваните случаи са 18 907. Заетостта на болничните легла на национално ниво за неусложнени пациенти е 52%, като прави впечатление увеличеният процент в областите Шумен - 76%, Бургас - 70%, Търговище - 68%, във Варна - 67%, Русе - 66%, в Ямбол, Сливен и Бургас - 64%, обяви здравният министър.

Като министър аз не искам да бъдат излекувани, а да бъдат здрави, коментира министърът и каза, че не е доволен от постигнатите резултати. Той обяви следните окончателни мерки:

- Нощните заведения, игралните зали, казината ще продължат да бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали - също остават затворени до 31 януари;

- Детските ясли, градини и училищата за децата от първи до четвърти клас ще отворят от 4 януари;

- Забраните за моловете остават в сегашния вариант;

- От 1 януари ще отворят музеи, галерии.

14-дневната заболеваемост ни отрежда 14-о място в ЕС. По отношение на смъртността - тя е 21.4 на 100 000, което ни отрежда второ място след Словения, обяви Ангел Кунчев. Има много плаха благоприятна тенденция, виждаме как това започва да се отразява на хоспитализациите, коментира главният здравен инспектор. 7 пъти разлика в новите случаи има между областите в страната, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари