На Централния пазар в Русе: Розовите домати поевтиняват, кайсиите и черешите поскъпват

1
Доматите по русенските пазари започнаха плавно да поевтиняват
Доматите по русенските пазари започнаха плавно да поевтиняват Снимка: БГНЕС

Доматите по русенските пазари започнаха плавно да поевтиняват. През последната седмица цената им на едро е спаднала с 11 стотинки, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Надолу се движат и повечето зеленчуци като краставици, червеният пипер, зрелият лук и морковите. Повишение се забелязва при репичките, зелената салата и картофите, пише вестник "Бряг" 

При продажбите на дребно сега много голямо разнообразие се наблюдава при видовете домати. Например градинските розови домати се търгуват масово от родните производители на Централния кооперативен пазар. Това доведе до спад в цените и вкусният домат може да се намери от 2.60 до 3.60 лв. за килограм, в зависимост от големината. Изборът по тарабите е голям, а търговците се надпреварват да рекламират биокачеството на производството си.

Средно по два лева се търгуват градинският лук и зеленият пипер. Заради слабата реколта на кайсии тази година, обяснимо и цената им е малко по-висока в сравнение с минали години. Кайсиите се предлагат средно по 3.60 лв. за килограм, но по-едрите вървят по 4.50 лв. Различните сортове праскови държат цена от два лева. Най-много започнаха да се покачват цените на черешите, ягодите и ябълките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари