Момичета са заплашени с изключване от училище заради изнудване във Фейсбук

0
Две тийнейджърки са били заплашени, че техни неприлични снимки ще бъдат пуснати в мрежата
Две тийнейджърки са били заплашени, че техни неприлични снимки ще бъдат пуснати в мрежата Снимка: Lacy Atkins, The Chronicle

Две 15-16-годишни момичета от Пловдив са заплашвани и рекетирани от свои връстници във Фейсбук.

Това съобщи Виктория Събева-Кацарова, секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пловдив, предава DCNews.

Изключване грозяло ученичките, тъй като отказвали да ходи в училище заради заплахите.

Случаите са от изминалата 2018-а година, стана ясно след заседанието за отчета на комисията. Сигнали за тях подали родителите на девойките. Изнудвачите рекетирали момичетата, че ще разпространят в социалната мрежа техни неприлични снимки.

С децата и родителите работят психолози, съвместно с педагогическите съветници на съответните училища, посочи още секретарят на комисията. Рекетьорите пък били поети от детските педагогически стаи към съответните районни полицейски управления.

87 са малолетните и непълнолетни жертви на насилие и други престъпления в Пловдив през миналата година, стана ясно днес. Това е с 32 случая по-малко, в сравнение с предходната 2017-а година и с 42 случая по-малко от 2016-та. Повечето са пострадали от кражби и грабежи.

Три деца са били жертви на сексуални престъпления срещу личността. В два от случаите става дума за блудство, а в третия случай – за изнасилване на дете. От комисията обаче отказаха да оповестят повече подробности за жертвите.

102 престъпления са извършени от 93-ма малолетни и непълнолетни извършители. Това е с 20 престъпления по-малко, в сравнение с 2017 година. Преобладават кражбите, грабежите и хулиганствата, които обикновено са дело на младежи на възраст 16-18 години.

Източник: DCNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари