Младен Маринов: Мерките ще стават още по-сериозни

0
Разпоредил съм на полицаите да преценяват по-гъвкаво необходимостта на всеки един да пътува, така че да не създаване затруднения на хората, обясни вътрешният министър.
Разпоредил съм на полицаите да преценяват по-гъвкаво необходимостта на всеки един да пътува, така че да не създаване затруднения на хората, обясни вътрешният министър. Снимка: БГНЕС

Над столичния квартал „Факултета“, населен предимно с ромско население, от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора, предаде репортер на БГНЕС.

Дронът бе пуснат в присъствието на вътрешният министър Младен Маринов от Красимир Димитров от Столична община.

Министър Маринов още веднъж отправи призив към гражданите да не пътуват и съобщи, че на сайта на МВР вече има образец на декларацията, която всички, на които им се налага неотложно пътуване между градовете, трябва да попълнят и подпишат.

Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес. Не е време да се лъжем кой къде работи, заяви Младен Маринов пред журналистите. Той припомни, че неспазването на карантината води до наказателна отговорност.

По думите му мерките ще стават по-сериозни.

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари