Митничари задържаха 544 парфюма и 96 чифта обувки от пътнически автобус на Дунав мост

0

Пътник твърди, че стоките са негови, но не притежава документи за тях

Митническите инспектори от сектор „Борба с наркотрафика Русе“ в ТД Митница Русе откриха 544 парфюма и 96 чифта спортни обувки в чували и кашони в пътнически автобус, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 22.09.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост 1 – Русе е спрян за проверка пътнически автобус, пътуващ от Турция за Румъния. При извършения контрол на товарния отсек на превозното средство митническите служители откриват 544 парфюма и 96 чифта спортни обувки в чували и кашони. Един от пътниците в автобуса – турски гражданин заявява, че са негови и ги е закупил в Истанбул, но не притежава документи за тях.

За случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Районна прокуратура Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Old Smugler
    За тези, които не са в час ще обясня простичко - в края на всяко тримесечие се изготвят отчети за извършена дейност от митническите органи. Когато наближи такъв момент, най-бързо и лесно е да се бръкне в "чувала с котките" и да се хване една.Всеки автобус по линията Истанбул - Букурещ представлява точно такъв "чувал с котки", в който можеш да бръкнеш и извадиш всичко - от маркови дрехи и обувки през парфюми и техника та чак и злато. Въпреки че всичко е негласно договорено, има такива моменти в които просто трябва да се "кърпи" статистиката, пък действа леко отрезвяващо и на останалите пътуващи по линията за следващите договорки. И те така...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари