Митничари откриха украинска валута за близо един милион лева на "Дунав мост"

2
Валутата е открита в тайник на автобус, управляван от турски гражданин
Валутата е открита в тайник на автобус, управляван от турски гражданин Снимка: Агенция Митници

Валутата е открита в тайник на автобус, управляван от турски гражданин

В тайник на автобус митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе откриват 20 000 000 украински гривни с левова равностойност от 984 604 лева.

На 29.01.2023 г. в района на ГКППДунав мост“ - Русе е спрян за проверка автобус, управляван от турски гражданин. Превозното средство пътува по маршрут ТурцияУкрайна.

В хода на проверката митническите служители откриват допълнително изградена кутия - тайник между задните оси и пътеката в пътническия салон, която съдържа обвити в черен найлон и кафяво тиксо пакети с украински банкноти. Общото количество на откритата валута е 20 000 000 украински гривни, поставени в 10 пакета с по 2 000 000 украински гривни. Левовата равностойност на разкритата валута е 984 604 лв.

В писмените си обяснения водачът на превозното средство заявява, че пакетите са му дадени от непознато лице, за да ги пренесе до Украйна, като той сам ги е поставил в автобуса.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Русе.

Ден по-рано, на 28.01.2023 г., при извършена друга проверка в района на Дунав мост – Видин митническите инспектори откриват в аптечката в кабината на камион с турска регистрация, пътуващ от Западна Европа към Турция, 200 000 недекларирани датски крони. Левовата равностойност на валутата е 52 590 лева. Съставен е акт по Валутния закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    До 2 и 4
    Усраинската хохла пак реве, че кръв и сперма смесено от гъзъ и тече…….
  • 8
    5
    до 4:
    Укропитече .преди да питаш за руската база в Сирия ,защо не ни разкажеш за американските бази в целия Свят ? Те за износ и НАЛАГАНЕ на "демокрация " ли са ?
  • -7
    4
    До 3
    Путинофилчо,защо, като суверенна държава, Русия поддържа военна база в Сирия?Нали е миролюбива страна,поне на думи!
  • 4
    3
    фена на Путин
    За рублата стои най-голямата и неприкосновено суверена държава в света. А зад гривната, една избочена кочина.
  • -3
    2
    До 1
    Дай някой практична рецепта какво да правя рублите,че са двойно по ефтени от гривнити на украинците.Помогни на заблудените русофили във форума!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари