МГ "Баба Тонка" получи престижна награда

1
Русенската математическа гимназия получи награда плакет и сертификат за изключителна работа в обучението по предприемачество на тазгодишните  TES Awards
Русенската математическа гимназия получи награда плакет и сертификат за изключителна работа в обучението по предприемачество на тазгодишните TES Awards

За пети път Junior Achievement Europe връчи наградите „Предприемчиво училище“ (TES) на най-добрите училища в Европа в прилагането на обучението по предприемачество.

Русенската математическа гимназия получи награда плакет и сертификат за изключителна работа в обучението по предприемачество на тазгодишните  TES Awards.

Наградата бе връчена от Caroline Jenner, CEO JA Europe и Joao Santos, Generally Direktor for Employment Social Affaires and Inclusion European Commission на Галина Бобева, Директор и Нели Тихомирова, ръководител на клуба по предприемачество “Успешните хора”.

Наградите за предприемачески училища са ежегодно признание на изключителни начални, средни и професионални училища, които се радват на обучението по предприемачество.

Церемонията TES Awards 2019 се проведе в Хелзинки, Финландия на 16 октомври 2019 г. по време на едно от най-важните образователни събития в календара на ЕС, Европейската седмица на професионалните умения 2019 (EVSW).

Критерии:

1. В обучението по предприемачество участват повечето учители и ученици.

2. Училището има визия и план за обучение по предприемачество.

3. Има конкретни ресурси, разпределени за обучението по предприемачество.

4. Училището активно подкрепя продължаващото професионално развитие и обучение на учителите в рамките на обучението по предприемачество.

5. Как училището включва местната общност и бизнес сектора в дейностите си.

Гимназията бе сред номинираните 20 професионални и общообразователни училища от Европейската икономическа общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари