АЕГ „Гео Милев“- Русе бе отличена с награда за принос в иновациите в образованието

0
Английската езикова гимназия е първото средно училище в област Русе, включено в мрежата на иновативните училища в България
Английската езикова гимназия е първото средно училище в област Русе, включено в мрежата на иновативните училища в България

Английската езикова гимназия е първото средно училище в област Русе, включено в мрежата на иновативните училища в България

По предложение на РУО - Русе, Английска езикова гимназия „Гео Милев“, беше наградена за значителен принос към реализиращите се в област Русе иновации в образованието.

Награждаването се състоя на официална церемония по време на Националния форум „Училищата с иновации за бъдещето“, който се проведе в София. На форума бяха наградени 36 училища от цялата страна, съобщи началникът на РУО - Русе Росица Георгиева.

АЕГ „Гео Милев“- Русе е първото средно училище в област Русе, включено в мрежата на иновативните училища в България, създадена с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Иновативните промени, които училищният екип започна да апробира за период от 4 учебни години, биха послужили за модел за изграждане на училище от 21. век в България.

Целта на екипа е чрез промяна на традиционния начин на работа в няколко направления – учебна среда, преподаване, учене, взаимоотношения, диагностика и контрол на резултатите – да се повиши качеството на образованието в гимназията. На практика това означава стимулиране на активното учене и развиване на критическото мислене на учениците, ангажиране и участие в учебния процес с цел усвояване на знания и развиване на компетентности и умения, необходими за успешна реализация в живота. Крайната цел е превръщане на традиционното учене в лично, смислено, полезно и постоянно познание за всеки ученик, доближаване на учебния процес от класната стая до истинския живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари