Меси съди обвинилите го в данъчна измама

0
Лионел Меси ще заведе дело срещу Международния консорциум на разследващите журналисти
Лионел Меси ще заведе дело срещу Международния консорциум на разследващите журналисти

Лионел Меси ще заведе дело срещу Международния консорциум на разследващите журналисти („ICIJ") и германският вестник „Süddeutsche Zeitung" заради лъжлива информация относно разкритията, че аржентинецът участва в мрежа за данъчни измами в Панама.

Освен това се очаква Меси да направи официално изказване относно разкритията на Международния консорциум на разследващите журналисти („ICIJ") и германският вестник „Süddeutsche Zeitung".

Меси и неговия баща Хорхе ще трябва да се явят пред специализирания съд, тъй като са обвинени в престъпления срещу държавната хазна. Срещу тях са повдигнати три обвинения, а делото ще бъде гледано на 31 май, 1, 2 и 3 юни, съобщава Върховния съд на Каталуня, цитиран от GONG.bg

Това означава, че делото ще се проведе три дни след финала на Шампионската лига, който е в Милано, както и преди сбора на националния отбор на Аржентина за турнира Копа Америка.

Съдът не се съобрази с мнението на прокурора от Барселона, който препоръча да съдят само бащата на Меси, тъй като футболистът не се е занимавал с данъците.

Лионел Меси и неговият баща Хорхе бяха обвинени през 2013 година, че са отклонили 4,16 милиона евро от данъците, засягащи приходите от продажбата на имиджа на аржентинската суперзвезда.

Отклоняването от плащането на данъци е станало чрез създаване на фиктивни фирми в Белиз и Уругвай, смятани за данъчен рай.

Прокуратурата поиска 18 месеца затвор за Лео и Хорхе Меси и глоба в размер на 2 милиона евро.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари