Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение

1
Барикадираха се в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание
Барикадираха се в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание Видео: БНТ

Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание.

Те обявиха, че ще останат вътре докато бъдат изпълнени исканията им. Те са свързани с реализацията на работеща здравна реформа, и по техните думи достойно заплащане и по-добри условия на труд, предава БНТ.

Ирина Узунова, медицинска сестра: Навсякъде се говори, че сестрите стачкуват за заплати, това не е така. Ние стачкуваме за реформа в здравеопазването. Без тази реформа няма да се решат никакви наши проблеми, а те са страшно много.

Елена Якшева, медицинска сестра в Стара Загора: Навсякъде е различно. Искаме уеднаквяване на заплатите, на стартова заплата, на основна заплата на медицинска сестра в България.

Вера Иванова, "Системата ни убива": Оставката на министър Сачева, заради пропагандата, която води срещу закона който ние извоювахме с много усилия, с цената на живота си го извоювахме - 7 месеца протести. Тя пропагандира срещу закона, води някаква демагогия, че този закон не става, че тези средства по-добре да отидат някъде другаде.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пред сградата бяха поставени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протестът на медицинските сестри протича съвмество с този на иницативата "Системата ни убива", от където настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева и на заместничката и Адриана Стоименова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Майките на деца с увреждания бяха дали срок това да се случи до 17 ч днес, в противен случай подготвят "изненади" за правителството.

Протестиращите преди дни обособиха палатков лагер пред Министерския съвет и обявиха, че той ще остане тук докато бъдат изпълнени исканията им.

По-късно да разговаря с медицинските сестри дойде и Мая Манолова. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Около 18:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари