Мъск заплаши да уволни борда на ”Туитър”, ако купи социалната медия

0
Заплатата на борда ще бъде нула долара, ако офертата ми успее, така че това са спестени около 3 милиона долара на година, посочи милиардерът
Заплатата на борда ще бъде нула долара, ако офертата ми успее, така че това са спестени около 3 милиона долара на година, посочи милиардерът Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Твърди, че интересите на борда на директорите не са в съответствие с интересите на акционерите на компанията

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск заяви в понеделник, че бордът на директорите на "Туитър" (Twitter Inc.) ще остане без работа, ако неговата оферта за поглъщане на голямата социална интернет медия бъде успешна.

"Заплатата на борда ще бъде нула долара, ако офертата ми успее, така че това са спестени около 3 милиона долара на година“, посочи Мъск в отговор на туит, в който се твърди, че интересите на борда на директорите не са в съответствие с интересите на акционерите на компанията, предаде БНР.

Преди дни Мъск направи предложение да закупи Twitter за общо 43 милиарда долара, или по 54,20 долара на акция, и да я направи частна компанията.

По-късно бордът на директорите на гиганта в социалните медии прие така наречения план "Отровно хапче", за да предотврати нейното изкупуване.

"Отровното хапче" е тактика, използвана за предотвратяване на враждебни поглъщания и придобивания. В повечето случаи "отровните хапчета", когато бъдат задействани, разреждат стойността на всяка акция, за да затруднят оферентът да поеме контрола върху дадена компания при нейното придобиване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари