Манолова: Един лъже, а надолу по веригата всички започват да повтарят лъжата

1
Хората ще бъдат излъгани за намалението на сметките им за парно – няма да е 40%
Хората ще бъдат излъгани за намалението на сметките им за парно – няма да е 40%

Изявлението на премиера Борисов на 3 март събуди очакване в гражданите, че сметките им за ток и парно ще бъдат намалени с 40% поради намаление с 40% на цената на природния газ. Това не е внушение от друг, а от главата на правителството.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес по време на заседанието на Комисията по енергетика в парламента.

„Почтеното отношение е да се каже на хората колко от тези 40% ще е намалението на техните сметки за газ и парно. Защото иначе става така, че един лъже, а надолу по веригата всички започват да повтарят лъжата“, подчерта Манолова, като визираше анонса на премиера Борисов.

 „Съществуващите работни групи досега не са дали краен продукт. Новата работна група, предложена от управляващите, ще претака от пусто в празно, ще тупа топката и няма да има реално намаление на сметките на парно и газ за гражданите. Законът за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването и сега не създават пречки за намаляване на цените за изминал период“, подчерта Манолова във връзка с предложението на управляващите да се направи работна група за промени в закона и наредбата.

Манолова заяви, че според наредбата цената, по която общественият доставчик на природен газ продава на снабдителя, може да бъде променяна периодично в съответствие с условията на търговските договори, по които доставчикът купува природен газ за вътрешния пазар. Тя обясни още, че според наредбата КЕВР може да смени цените за подаване на топлоенергия, в случай че има промяна на цените на природен газ.

По време на това заседание договорът беше ясно представен. КЕВР може да си свърши работата“, заяви Манолова, като посочи, че очаква да види как намалението с 40% на цената на природния газ ще се отрази на сметките на крайните потребители и с колко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари