Малин Орачев: Дунав ще покаже смелост срещу Лудогорец

0
Малин Орачев говори пред медиите преди срещата срещу “Лудогорец”
Малин Орачев говори пред медиите преди срещата срещу “Лудогорец”

Старши треньорът на ФК “Дунав” Малин Орачев говори пред медиите преди срещата от 7-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Лудогорец”.

Драконите” гостуват на шампионите в неделя, 2 септември от 21.00 часа на стадион “Лудогорец Арена”.

“Излизаме срещу един от грандовете в нашето първенство. Надявам се да не допуснем грешките, които допуснахме срещу ЦСКА. Не трябва да излизаме прекалено респектирани от отбора на “Лудогорец”. Напротив, трябва да покажем смелост и качествата, които имаме”, започна специалистът.

“Съперникът ни показа в последните си мачове, че навлиза в добра форма. Наистина, ще ни бъде трудно, но пък ние ще се борим и раздаваме. Естествено мечтаем да спечелим нещо от този мач – точки”, добави наставникът на “Дунав”.

Той разкри и на кого няма да може да разчита в срещата с шампионите: “Светослав Ковачев няма да играе срещу “Лудогорец”, защото е такава уговорката с тях. Няма да мога да разчитам на Божидар Васев, който е с гнойна ангина цяла седмица, а Преслав Петров и Глаусио Да Силва са контузени. Затова имаме нови момчета, които са готови да влязат и да помагат. Ще разчитаме на тях, във всеки един мач ще получават шанс, ще интегрираме в отбора. Всички нови футболисти са в групата. Менса и Бен Еша се представят много добре в тренировките. Те ще получат повече време в контролите, които ще изиграем в паузата на първенството.”

Лудогорец направиха много силен мач срещу “Торпедо” (Кутаиси). Съмнявам се да пестят сили серщу нас, защото предстои пауза в първенството. Мачът им с нас е много важен за тях, защото няма да искат да допускат повече грешки. След много добър мач, по принцип следва по-слаб. Дано мачът им срещу “Дунав” да е слабият и ние да имаме късмет”, продължи Орачев.

“Повиквателната на Светослав Ковачев за представителния тим на България може само да ни радва. Въпреки, че е преотстъпен от “Лудогорец”, той е извикан от “Дунав”. Това е престиж за нашия клуб. Младо и талантливо момче като него заслужава такова внимание”, категоричен бе старши треньорът на “драконите”.

Той разказа и как се е стигнало до раздялата с Христо Лемперов: “Той не успя да се наложи, взехме още един десен бек и преценихме, че за него е по-добре да си намери отбор, в който да играе. Това е единствената причина и решението го взехме двамата с него.”

“Засега няма да привличаме нови играчи. Каквото сме взели – това е. Ако естествено не се получи някаква екстрена ситуация. Това, ще е групата, с която ще играем. На Исмаил Иса възлагахме много надежди, но той не се обади. Имахме уговорка с него да започне подготовка с нас и ако си намери отбор в чужбина да си тръгне. След това започна да ни лъже, че ще дойде. Сега няма отбор и трудно ще си намери такъв, тъй като не е водил подготовка”, сподели Орачев.

“Глаусио Да Силва влиза в необходимата форма с всяка тренировка, и с всеки мач. Но за съжаление преди два дни се контузи. Предполагам травмата му не е сериозна. Днес ще мине обстойни прегледи и тогава ще се разбере”, каза още специалистът.

Старши треньорът на “Дунав” засегна и темата за юношите: “Аз много обичам да работя с млади футболисти, но те все още нямат ниво за Първа лига. Когато се изискват резултати е така. А и за младите момчета е много важно да играят. Преходът от юношески към мъжки футбол е много труден. Когато не играеш, а само тренираш е много трудно да покажеш какво можеш. Сега когато играят във “В” група ще свикнат с мъжкия футбол, след година-две ще са готови. Преотстъпени в “Академик” (Свищов) наши юноши ги следим непрекъснато.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари