Малчуганите от Долна Студена посрещнаха Дядо Коледа

1

По дългия си път Дядо Коледа и Снежанка разтовариха част от чувала с подаръци при децата от село Долна Студена.

Белобрадият старец и неговата вярна спътница се включиха в коледно-новогодишното тържество, организирано от НЧ „Пробуда“.

В незабравимия празник за малки и големи участваха възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство“ и учениците от ОУ „Свети Климент Охридски“. Изпълненията на самодейните групи към читалището поддържаха с часове високия емоционален градус и доброто настроение. По време на тържеството бяха възстановени и някои от характерните за региона ритуали от зимния празнично-обреден цикъл.

Изпълнителите от Фолклорна група „Росна китка“ от съседното село Стърмен изпълниха характерни наричания, свързани с празниците и поканиха Дядо Коледа да посети и раздаде подаръци и в тяхното населено място. „Добрият старец беше подготвил по торбичка с лакомства и изненади за всеки един от малчуганите в селото. Деца и възрастни имаха възможността да се заредят с доброта и положителна енергия от срещата си с Дядо Коледа за цялата 2017 година“, сподели секретарят на читалището Ивелина Анчева.

Доброто настроение по време на тържеството беше подкрепено от кмета на община Ценово д-р Петър Петров и от кмета на селото Николай Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари