Ловджия уби колоездач в Алпите по погрешка

0
Стрелецът изпаднал в шок, когато разбрал какво е сторил
Стрелецът изпаднал в шок, когато разбрал какво е сторил

Младият британски любител на маунтийн байк Марк Сътън бе убит снощи във френските Алпи от ловец, който го помислил за бързо бягащо животно в гората, съобщи „Сън“, цитиран от Канал 3.

Колоездачът се наслаждавал на спускането с байка си в гъста гориста местност близо до ски курорта Монтрион. 34-годишният уелсец, който държал ресторант с приятелката си в малкия курорт Ле Ге, бил прострелян смъртоносно с един куршум малко преди 19 ч. местно време, когато се стъмвало.

22-годишният стрелец е приет в болница в „остър шок“ от случилото се. Той е разследван за убийство. „Той изпаднал в дълбок шок, когато осъзнал какво е сторил. Сега го чака съд и затвор“, заяви говорителка на английското външно министерство.

Убийството на уелсеца е поредната трагедия с нищо неподозиращи хора в Алпите, убити или тежко ранени от ловци по време на ловния сезон във Франция, стартирал миналия месец.

В хайката в събота вечер участвали 18 души, но никой от тях не забелязал облечения с ярки и светлоотразителни дрехи колоездач.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари