Лоши новини за кмета-изнасилвач

0
До 10 години затвор може да получи бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишната Ирена
До 10 години затвор може да получи бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишната Ирена Снимка: Монитор

До 10 години затвор може да получи бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишната Ирена.

Делото е насрочено в районния съд в Пловдив на 10 и 11 октомври. Евстатиев ще отговаря по две обвинения - за това, че се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние, както и за това, че е опил с алкохол момичето.

Според токсикологичната експертиза в кръвта на Ирена е имало 1,79 промила алкохол. Това според експертите е средна степен на алкохолно опиване, което води до значителни нарушения на мисловната дейност, речта, съзнанието.

10 000 лева граждански иск предявиха родителите на ученичката към Евстатиев. По техните думи този иск е символичен - за стреса, за всичко, което е причинил бившият градоначалник на дъщерята.

Ирена продължава да ходи на психолог. Въпреки преживения ужас и отсъствията повече от месец от училище десетокласничката завършила учебната година с успех 5,50.

Самият Иван Евстатиев се е стопил по време на престоя зад решетките, като е отслабнал с повече от 20 килограма. Той е признал 8 от 10 обстоятелства, между които това, че познава момичето, че я е ухажвал и че е имал сексуален контакт с нея, предаде Марица.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари