Лекарите са най-корумпирани в България

0
След лекарите се нареждат полицаите
След лекарите се нареждат полицаите

"Най-честия корупционен натиск у нас е от лекари. След тях са полицаите."

Това заяви пред Нова телевизия Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка с ново изследване, според което всеки пети българин е участник в корупция.

"Корупцията при публичните средства е нормална за бедните страни. От изследването става ясно, че 12% от фирмите се оплакват от корупционен натиск", обясни той.

"Големият проблем, който съществува, е завладяването на държавата. То се извършва на политическо и местно ниво. Класическият пример е Слънчев бряг. Завладяването не се състои само сред полиците, случва се и сред другите институции, например Комисията за защита на конкуренцията", коментира експертът.

"Обикновено един от големите проблеми на нашата полиция е, че тя престана да рискува, престана да се държи като нормална полиция, твърде много я наплашиха. Чувам коментари, че редовите полицаи нямат доверие в ръководството си, защото според тях много рядко някой офицер или началник им дава заповед за стрелба, за да не им рискува живота. Затова те си казват, че ако някой тръгне например да краде кола, те не се намесват, защото не искат да рискуват с инциденти и последващи проблеми от тях."

"Проблемът с бедните страни е, че има една администрация, която заработва от това. Има и политици, които така си конструират политиките, че зависят от бизнеса", завърши Тихомир Безлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари