Лекари от Русе излязоха на мълчалив протест

1

Лекари от цялата страна излязоха на протест срещу насилието и агресията към техни колеги.

В него се включиха и русенски лекари. Те излязоха на мълчалив протест пред сградата на Комплексния онкологичен център в Русе. На реверите си имаха лентички с надпис "Не на насилието". Така се присъединиха към символичния протест на колегите си в страната срещу агресията над българския медик. Лекарите от двете университетски болници в града подкрепиха протеста от работните си места, като носеха лентички, пише Арена Медиа.

Реакцията на медиците идва след като баща на новородено нападна лекарката, изродила детето му, тъй като отказала да му даде плацентата на бебето, допълва БНТ.

В един и същи час лекари от столични болници излязоха за 15 минути пред лечебните заведения, за да поискат справедлив процес за нападателя на д-р Гогова и да призоват за мерки срещу насилието върху медици.

Лекари от Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Велико Търново също се включиха в протеста. Медиците днес носят лентички с надпис "не на насилието в здравеопазването".

д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ "Шейново": Протестът ни е граждански, нашата позиция е гражданска. Това, което искаме, е един справедлив процес.
Нели Хаджиева, акушерка в II САГБАЛ "Шейново": По 12-часови дежурства, тук даваме всичко от себе си и такова отношение... Няма обяснение, недопустимо е, невъзможно. Жената да му изроди детето и той така да се отблагодари - това няма никакво обяснение.
д-р Иванка Янкова, неонатолог в II САГБАЛ "Шейново": Въпреки това ще продължим да работим, защото такава ни е работата. Пациентите са си пациенти, няма значение какви са близките им.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари