Кристина от Русе е първата жертва на Илиян Здравков

2
Първата жертва на обвинения за смъртта на Вероника
Първата жертва на обвинения за смъртта на Вероника Видео: Нова телевизия

Русе / Кристина от Русе е първата жертва на мъжа, обвинен в убийството на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново.

Момичето, с което ни среща журналистката Миролюба Бенатова, е било нападнато и ограбено от Илиян Здравков, а той е осъден за това престъпление.  

Когато 19-годишната Кристина от Русе вижда задържания за убийството на студентката Вероника, веднага разпознава в него своя насилник .
 
През юни миналата година Кристина е нападната. Преди това е направила грешката да заговори Илиян с молба да й покаже правилната посока в чуждия за нея град Горна Оряховица. Вместо да я упъти, Илиян я води по черен път към барака, където я напада, привлечен от скъпата ѝ чанта.
   
„Заведе ме при изоставена постройка, започна да ме дърпа за косата, поиска ми чантата. Дадох му всичко. Казах му, моля те не ме убивай”, разказва Кристина.
 
Илиян ѝ отмъкнал таблет, запалка, тетрадки и 400 лева. Върнал ѝ обаче личната карта.

„Когато ми взе чантата, взе една пръчка и ме блъсна в калта”, разказва момичето. 

Кристина се е подчинила на Илиян, а той за късмет носел току що купено мляко, а не оръжие. Така момичето останало сериозно изплашено, но живо.
Заради нападението над абитуриентката от Русе, рецидивистът е осъден на четири години затвор. Вместо да е  зад решетките обаче,  насилникът среща Вероника и я убива. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари