Кражба на трансформаторно масло от складове в Бяла разследват полицаите

0
Нанесените щети тепърва се изчисляват
Нанесените щети тепърва се изчисляват Снимка: БГНЕС / Архив

Беленските полицаи разследват кражба на трансформаторно масло от складове в града

 На 16 октомври вечерта в РУ – Бяла е постъпил сигнал, че в двора на склад на фирма, намираща се в кв. "Гара Бяла", е бил засечен непознат мъж. Щом разбрал, че са го видели,  мъжът побягнал, прескачайки портална порта и е изчезнал в неизвестна посока.

Непосредствено до мястото, където е засечен мъжа, са открити изоставени три пластмасови туби /две от по 20 литра и една 30/, съдържащи трансформаторно масло. На адреса са изпратени служители на РУ – Бяла, за да изясняват случая. При обход в района полицейският екип, заедно с представители на въпросната фирма и на търговски дружества, стопанисващи съседни имоти, са установили отворено помещение, представляващо трафопост, в който е имало неработещ трансформатор.

Констатирано е, че той е с развити ревизионни отвори и намиращото се в него трансформаторно масло липсва. Нанесените с деянието щети предстоят да бъдат уточнени. Извършен е оглед на местопроизшествие и по случая е започнато разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.4 вр. чл. 194, ал. 1 от НК. Извършителят се издирва по даденото от свидетелите описание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари