Крайният срок за участие във Фотоконкурса "Запази духа на Русе" се удължава до 31 юли 2014 г.

0
Крайният срок за участие във Фотоконкурса "Запази духа на Русе" се удължава до 31 юли 2014 г. Решението е на организаторите, Дружеството на журналистите - Русе към СБЖ и Общинската фондация "Русе- град на свободния дух", които искат да дадат шанс на повече ценители на фотографското изкуство да се включат в проявата.

Припомняме, че в конкурса могат да се включат професионалисти и любители. Участниците трябва да представят до 5 снимки /до 2000 пиксела по дългата страна/, придружени от визитка на автора с обем не повече от 20 компютърни реда. Нужно е да се изпратят на електронен адрес [email protected]. Условието е снимките да са авторски, да предлагат оригинален поглед към темата.

Жури, с председател актьорът и фотограф Симеон Лютаков, ще номинира до 3 снимки от автор и ще обяви резултатите на фейсбук страниците на Клуба на дейците на културата и на кампанията "Русе- град на свободния дух" на 1 септември 2014 г.

От 1 до 30 септември за номинираните ще се гласува он-лайн на двете фейсбук страници. Всеки ще може да гласува само по един път.

Класирането ще се извърши според броя на събраните гласове. Авторите на първо, второ и трето място ще получат парична награда съответно 500, 300 и 200 лева и възможност за двуседмична самостоятелна изложба във фоайето на Доходното здание в периода от 1 ноември до 15 декември 2014-а.

Наградите ще се връчат на 15 октомври в Доходно здание. По същото време там ще бъде открита обща изложба със снимките на участниците в конкурса, класирани до 10-то място.

Предоставените фотоси стават собственост на организаторите и за тях няма да се търсят авторски права.

Инициативата за конкурса е на Дружеството на журналистите- Русе и се осъществява с подкрепата на Общинска фондация "Русе-град на свободния дух". Целта е да се стимулира фотографското изкуство, творческия поглед към съвременното лице на Русе. Конкурсът се посвещава на 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари