Кметът на Мартен: Мостът в Русе не е гумен и няма как да се разшири

1
Димо Тонев коментира взетите мерки за трафика в Русе
Димо Тонев коментира взетите мерки за трафика в Русе Видео: Русе Медиа

Димо Тонев коментира взетите мерки за трафика в Русе

Той бе един от участниците в срещата днес със зам. – министъра на транспорта Николай Найденов, съобщава в репортаж Русе Медиа.

„Трябва да мине известно време, за да видим дали тези мерки ще работят, но спирането на тировете извън Русе е една от мерките, които може би ще заработи до известна степен. Според мен пропускането през ГКПП-то трябва да стане по-бързо. Ако не може да стане, всички виждаме, че мостът в Русе е един, той не е гумен и няма как да се разшири. 6 институции обработват документите на всички, които преминават през Дунав мост, и според мен другият вариант е да се изнесат извън територията на моста, а моста да служи както в другите страни за преминаване с бариера, с номерче, както искат сега да го направят с буферния паркинг“, каза Димо Тонев.

Кметът на Мартен коментира още, че трафикът от тежкотоварни автомобили всеки месец се увеличава и трябва добре да се прецени дали капацитетът на буферния паркинг ще е достатъчен.

Трябва да се мисли и за други адекватни мерки.

„Например да се спират в другите градове, защото проблемът да не го правим локален, както е сега, а проблемът е на цяла България, на цяла Европа.“, обясни той.

Според Димо Тонев трябва да мине време , за да може да се прецени дали мерките са ефективни.

„Сега пак преминаваме, но с повишено внимание.“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    гражданин
    И да има втори мост, най-много опашката да стане от двайсеткилометрова на десеткилометрова. Решението е Шенген, или ако продължават да не ни приемат Румъния и България да си направим собствен мини_Шенген.
  • 2
    3
    Димчоу
    ... я да не плагиатстваш!
  • 4
    2
    Сашо
    Пълни безхаберници . Размърдайте си задниците, общинари- блюдолизци и кмет , от който нищо не Става! Сформирайте протест пред НС, изказвайте се в Ноционалната телевизия, в Народното Събрание ! Само едно мънкане под носа и дотам.
  • 0
    1
    бавно мислещ
    решението: QR код.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари