Катаджии дебнат на изходите на всички градове

0
По магистралите, пътищата към Варна и Русе, към ГКПП "Кулата" и зимните курорти се очаква най-голямо движение
По магистралите, пътищата към Варна и Русе, към ГКПП "Кулата" и зимните курорти се очаква най-голямо движение Снимка: Кадър: Press TV

Заради предстоящите почивни дни около 3 март екипи на "Пътна полиция" ще стоят на изходите на всеки град.

По магистралите, пътищата към Варна и Русе, към ГКПП "Кулата" и зимните курорти се очаква най-голямо движение, съобщават от МВР.

На 3 март проходът "Шипка" ще е затворен, а тези, които искат да се качат за празненствата, ще трябва да вървят пеша. 

Заради очакваните дъждове са възможни поледици, а на места в Северна и Североизточна България, заради вятъра - и снегонавявания. Заради това в рискови условия не е добре да се пътува, каза Росен Рапчев от "Пътна полиция" и добави:

На всичките проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове, както и на възлови кръстовища, ще има екипи на пътна полиция, които ще подпомагат и ще регулират движението, ако това е необходимо.

МВР ще прави проверки за пияни или дрогирани шофьори, както и за такива без книжки. Във всички градове са предвидени различни мероприятия по повод 3 март, заради това на местата, където има струпване на хора, ще бъдат затворени определени участъци. Това обясни Станислав Теофилов от "Охранителна полиция":

"Във всички градове са планирани такива мероприятия, свързани с празника. На много от местата, в които е планирано провеждането на такива мероприятия, със заповеди на органите на местната власт са наложени ограничения и промени в организацията на движението за периода на тяхното провеждане".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари