КАТ: Триногите работят

1
Развалени са били камерите на катаджиите в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, но вече са поправени
Развалени са били камерите на катаджиите в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, но вече са поправени Снимка: Антоанета Маскръчка

"Новите камери на триноги са много ефективни и работят добре. 28 такива, от началото на март досега, са засекли над 100 хил. нарушения на скоростта. Другите 148 мобилни камери от януари досега са установили 190 хил. случая на превишена скорост."

Това каза гл. инспектор Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" по време на демонстрация пред медиите как работят новите мобилни камери на КАТ, предаде 24 часа.

Той допълни, че като всяко техническо средство и камерите дават дефекти, но имат гаранционно поддържане. Развалени са били камерите на катаджиите в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, но вече са поправени.

"Не е вярно, че са неефективни на магистрали, където разрешената скорост е до 140 км в час. Те отчитат до 250 км в час. В района на Пазарджик, на магистрала "Тракия", само за септември новите камери са засекли 850 водачи с превишена скорост", обясни Росен Рапчев. Категоричен е, че разпознават номера, а ако табелите на колите са били замърсени и има съмнение, полицейският инспектор преглежда записа.

282 хил. шофьори миналата година са хванати да карат с превишена скорост, а от началото на т. г. досега засечените нарушения са 417 хил.

В момента тече обществена поръчка за доставка на още 56 камери на триноги, които са много по-ефективни от традиционните мобилни, допълни инсп. Рапчев.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари