Кърваво нападение на ислямисти в Баку

0
Участниците в движението са набирали съмишленици в Баку и други региони на републиката
Участниците в движението са набирали съмишленици в Баку и други региони на републиката Видео: Elcin Rustemli

МВР и Генералната прокуратура на Азербайджан разпространиха съвместно изявление във връзка с възникналия днес въоръжен инцидент, при който има загинали хора, съобщи агенция АПА, цитиран от Блиц.

Според изнесената информация, престъпна групировка е планирала да наруши социално-политическата стабилност на държавата, да организира провокации и масови вълнения, както и да проведе терористични нападения над държавни институции.

Установено е, че група от 20 души е създала движение „Мюсюлманско единство” с цел да промени конституционно закрепения държавен строй и да създаде ислямска държава по законите на шериата.

Участниците в движението са набирали съмишленици в Баку и други региони на републиката, снабдявали са се с огнестрелно оръжие и взривни вещества за постигане на целите си.

В селище близо до Баку е бил установен щаба на „Мюсюлманско единство”, оттук са се разпространявали листовки с призиви към неподчинение на властта и преминаване към терористични акции.

Днес специална група на азербайджанското МВР е провела акция в селището с цел залавяне на престъпната група. При атаката е открит огън и срещу полицията са хвърлени гранати. При престрелката са убити четирима от престъпната група, други 14 са задържани.

Срещу тях се води следствие. Не се съобщава за жертви или ранени сред полицаите.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари