Канадска фирма продава коледни календари с канабис

0

Канадска компания, която продава марихуана за медицински цели, пусна коледен календар, пълен с канабис изненади.

Компанията Coast to Coast Medicinals действа от тази година, но бизнесът им наистина се изстреля нагоре след като пуснаха уникалния си коледен календар с канабис, пише Science Alert, предаде Нова Варна 

Фирмата се възползва от преходния период в Канада, докато правителството все още уточнява новите закони за марихуаната. Медицинската марихуана е легална в Канада от 2001. Все още е незаконно притежаването на марихуана за лична употреба, но правителството работи върху легализиране на канабиса, което най-вероятно ще влезе в сила от 1 юли 2018. Много продавачи на марихуана се възползваха от гратисния период и работят в „сивата зона“, включително компанията Coast to Coast Medicinals, която няма лиценз.

Искахме просто да предложим на възрастните нещо забавно и по-различно“, казва собственичката Лорили Федлър пред канадската преса.

Компанията предлага всичко – от цветове на канабис до бонбони, шоколади и близалки. Коледният календар се състои от 24 малки кутийки, които съдържат трева, лакомства с канабис или и двете заедно. Това не е първият такъв календар, защото миналата година сиатълска компания – продавач на марихуана също пусна подобен. Федлър е съобщила на медиите, че полицията не ги е проверявала и тя не очаква да има проблеми, въпреки че технически календарите са незаконни. Според експертите самият факт, че такъв календар съществува, показва пропуските в канадското законодателство по отношение на марихуаната. „Продуктът не е минал качествен контрол“, казва Ребека Джесиман от Канадския център за зависимости. „Няма начин да се гарантира за продукта по отношение нивата на канабиноиди и не се знае в каква степен човек може да се интоксикира след употребата му.

Употребата на медицинска марихуана нараства в световен план, а проучванията сочат, че пациентите предпочитат нея пред опиатите и болкоуспокояващите лекарства, въпреки малкото доказателства, че помага на хора с хронични заболявания. За стотици канадци обаче това ще бъде начин да посрещнат празниците доста по-релаксирани. 

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари