Калъфи за iPhone водят до тежки изгаряния

0
Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта
Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта

Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria's Secret поради риск от нараняване.

Информацията за кампанията е постъпила в Комисията за защита на потребителите по системата за обмен на нотификации за опасни стоки на територията на Европейския съюз RAPEX. 

Калъфът съдържа спирт с брокат от блясък и звезди между два пласта от прозрачна пластмаса. При спукване или счупване, съдържанието би могло да изтече и да предизвика зачервяване, възпаление и обриви, коментират от КЗП. По-продължителен контакт с кожата може да доведе и до изгаряне от химикалите. Следва да се има предвид това, че спецификата на ползване на продукта предполага той да бъде в непосредствена близост до лицето и тялото или в джоба на потребителя. Освен това, макар че не е играчка, продуктът е привлекателен и за децата.

Компанията обяви мярката, след като са постъпили оплаквания за проблема в световен мащаб. Известен е инцидент с 13-годишно дете, след който се наложило медицинското лечение на няколко изгаряния, най-голямото от които е приблизително 4,5 см. Два месеца по-късно следите са  още видими и не е сигурно дали ще останат трайни белези, казват още от КЗП.

Калъфите са изработени в Китай. Експертите предупреждават клиентите незабавно да спрат употребата на продукта и да се свържат с компанията, която го продава, за да получат обратно парите си. Предупредителната информация и известието за изземването е публикувана на сайта на компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари