Какво време ни очаква днес?

0
Прогноза за времето за 28 май
Прогноза за времето за 28 май

 

Днес ще бъде предимно слънчево.

След обяд в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще се задържи по-високо от средното за май. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология, предаде Агенция „Фокус“ .

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще е с ниска облачност, а след обяд ще е с разкъсана висока. Без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Сутринта по върховете ще е мъгливо. След обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари