Какво ще стане, ако спрем захарта?

0
Тя присъства в почти всичко около нас и понякога води до привикване, а после и до трудното ѝ отказване
Тя присъства в почти всичко около нас и понякога води до привикване, а после и до трудното ѝ отказване Снимка: iStock

Тя присъства в почти всичко около нас и понякога води до привикване, а после и до трудното ѝ отказване

Захарта присъства в почти всичко около нас. Тя се добавя в сладки и солени храни, можем да я открием дори в хляба. В някои случаи се използва поради силните си пристрастяващи свойства вместо „щипка сол“. Тя дава удоволствие за мозъка като го стимулира и прекомерната ѝ консумация в продължителен период от време води до привикване, а после и до трудното ѝ отказване, пише Actualno.

Защо да направим детокс?

Захарта е рафиниран продукт, който няма хранителни ползи за организма. Напротив, тя предизвиква възпалителни процеси и влияе върху процесите на преждевременно стареене.

Хората, които приемат по-големи количества захар са склонни на по-високо кръвно налягане, умора и сънливост, когато запасите на захар в кръвта им се изчерпат, стареене на кожата и проблеми с концентрацията или хиперактивността при децата.

Как да го направим?

Направете процеса постепенно, защото ако се опитате да откажете всичко наведнъж, тялото и волята ви ще се възпротивят. Започнете по метода на изключването като първо премахнете бялата захар като добавка в ежедневието си. После изключете всички пакетирани храни със съдържание на захари (лесно ще се ориентирате по етикета). И накрая ограничете естествената захар и оставете продукти богати на бавни въглехидрати и нишесте. Тоест – ограничете приема на плодове и фруктоза, и оставете картофите в менюто си.

Как ще повлияе?

Първоначално можете да чувствате силно главоболие, подобно на това, когато отказвате кафето или друг продукт, от който тялото ви е изградило зависимост. След като този период отмине ще имате много повече енергия, ще имате по-ясна мисъл и по-малко резки скокове в кръвната захар. Те контролират внезапните желания за сладко, което означава, че ще водите едно по-балансирано хранене.

С регулацията на кръвната захар идва и топенето на подкожните мазнини. Когато тя е винаги завишена, организмът изгаря това, което си набавя, но когато тя е ниска, той започва да топи от запасите, които вече има.

Кожата

Ще усетите промяната и в кожата си. Ще е много по-малко проблемна, по-хидратирана и свежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари