Кабинетът отпуска близо 3 милиона лева за педиатричната болница

0
Парите са за увеличение на заплатите на лекарите и закупуване на нова техника
Парите са за увеличение на заплатите на лекарите и закупуване на нова техника

Държавата ще отпусне близо 3 млн. лева за увеличение на заплатите на лекарите в детската специализирана педиатрична болница в София и за закупуване на нова техника.

Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след приключилата среща с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха и педиатри, и неонатолози.

Утре ще внеса проект на постановление в Министерския съвет, с което ще предоставим на Министерството на здравеопазването допълнителни средства както следва - за 15 апарата за дихателна реанимация неинвазивна ще предоставим 500 000 лв., за закупуването на 50 кувьоза ще осигурим 750 хиляди лв., което значи общо 1 250 000 лв. В същото време ще предвидим и 1 700 000 лв. за педиатричната болница по програмата за майчино и детско здравеопазване, което се финансира, чрез Наредба номер 3 на министъра на здравеопазването“, заяви министър Ананиев.

С министъра на здравеопазването Кирил Ананиев проведохме среща с лекари и неонатолози от детската педиатрична болница. Взехме решение Специализираната детска болница "Професор Иван Митев" да получи 1 700 000 лева за лечение на пациентите и за увеличение на заплатите на работещите там“, обяви премиерът на официалния си профил във Facebook.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари