Кабинетът отпусна допълнителни над 15 милиона лева за образованието

0
Средствата са за задължителното предучилищно образование 4-годишни деца, както и за допълнителна подкрепа на личностното развитие на деца и ученици и подпомагане на храненето в образователните институции
Средствата са за задължителното предучилищно образование 4-годишни деца, както и за допълнителна подкрепа на личностното развитие на деца и ученици и подпомагане на храненето в образователните институции Снимка: Министерски съвет / Facebook

Средствата са за задължителното предучилищно образование 4-годишни деца, както и за допълнителна подкрепа на личностното развитие на деца и ученици и подпомагане на храненето в образователните институции

Допълнителни 15 515 352 лева се отпускат за финансиране на новообхванатите в задължителното предучилищно образование 4-годишни деца, както и за допълнителна подкрепа на личностното развитие на деца и ученици и подпомагане на храненето в образователните институции. Това реши правителството днес.

От тази учебна година в 122 общини за първи път е въведено задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст. За тази дейност се предоставят 5 606 281 лева за периода септември - декември 2023 г.

7 964 689 лева се предоставят за покриване на актуализираните от 1 октомври 2023 г. стандарти и нормативи за допълнителна подкрепа на личностното развитие.

С отпускането на тези средства ще се подпомогне подобряването на средата и условията за допълнителна подкрепа на децата и учениците със специални образователни потребности.

Допълнителни 1 944 382 лева се осигуряват и за покриване на повишения норматив за подпомагане на храненето на децата от подготвителните групи и учениците от I-IV клас в държавните и общинските детски градини и училища. С тези средства ще се компенсира поскъпването на хранителните продукти и ще се осигури възможност за всяко дете и ученик в задължителното предучилищно образование и началния етап на образование да получава здравословна храна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    В.П.
    Наливат се народни пари в кацата без дъно ,наречена МОН ! Докога ,бе НАРОДЕ ,ще търпиш тая гавра ? Да се дават пари ,а учениците на последно място в Европа по знания и умения ! Няма ли кой да поиска резултати от работата на даскалите ? Само дайте пари и толкова !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари