„Изяде” ли инфлацията спестяванията на българите?

0
Експертите отчитат рекорд при потребителските кредити
Експертите отчитат рекорд при потребителските кредити

Експертите отчитат рекорд при потребителските кредити

Живот на кредит заради инфлацията. Все повече българи посягат към спестяванията си, за да покриват битовите си сметки, отчитат кредитните консултанти. В същото време Европейската централна банка одобри безпрецедентно вдигане на лихвите и сигнализира за по-нататъшни повишения.

От началото на годината, когато за първи път в страната беше отчетена двуцифрена инфлация, най-ниските спестовни сметки на българите са се „стопили” с 20%, отчитат експертите. Очакванията на анализаторите са инфлацията да продължи да „стопява” по-малките спестявания - особено през есенно-зимния период, най-вече при хората с по-ниски доходи, предаде NOVA.

В същото време експертите отчитат рекорд при потребителските кредити. Спрямо миналата година банките са отпуснали с над 1 млрд. лв. повече заеми - средномесечно по 600-700 млн. Основно за ремонти, покупка на уреди или автомобили, но и за покриване на текущите разходи на домакинствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари