Извеждат трима младежи с коронавирус от "Розовата къща"

0
Допълнителна дезинфекция е извършена, предстои и пореден инструктаж на персонала, който трябва да прекара 14-дневната карантина в социалния дом
Допълнителна дезинфекция е извършена, предстои и пореден инструктаж на персонала, който трябва да прекара 14-дневната карантина в социалния дом Снимка: в. "Бряг"

Петима с ковид инфекция в Центъра за настаняване от смесен тип на деца и младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе

Вчера бе регистриран първи случай, 69-годишна медицинска сестра, която е под домашна изолация, пише "Бряг".

Регионалната здравна инспекция е извършила проверка в социалното заведение, тествани са 13 души от персонала и 12 младежи, настанени в социалното заведение. С положителни резултати освен медицинската сестра се оказват още четирима души – една детегледачка, както и трима потребители –две жени на 19 и 25 години, а също и 16-годишно момче.

”Всички деца и младежи тук са с тежки увреждания, по голямата част са бившите деца, изведени от дома в Могилино, те вече са младежи”, уточни Светла Межри, директор КСУДС.

Днес в „Розовата къща” пристигна и специалист от РЗИ, който да даде указания за действие. Допълнителна дезинфекция е извършена, предстои и пореден инструктаж на персонала, който трябва да прекара 14-дневната карантина в социалния дом.

„Извеждаме тримата младежи с положителни проби на друго място, което е дизенфекцирано и където ще има персонал който ще се грижи за тях в продължение на времето в карантина”, каза Катя Петрова – директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Русе.

Според нея медицинските лица и гледачите ще се справят по график със ситуацията и няма да се налага да се пренасочва персонал от други места към „Розовата къща”. Засега няма служители, които да са подали заявления за напускане заради корона-кризата в дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари